Skip to content

Geluidsisolatie

Geluidsisolatie is een cruciaal onderdeel van paneelwanden. Met de juiste opbouw en materiaalgebruik wordt de mobiele wand niet alleen een visuele afscheiding, maar ook een geluidsbarrière. Zo wordt een ruimte écht gescheiden en kan men zich aan beide kanten ongestoord op hun eigen activiteit richten.

Standaard 48 dB Rw

Paneelwanden zijn te produceren met diverse geluidsisolatiewaardes: van 39 dB Rw tot en met 57 dB Rw (en binnenkort zelfs 60 dB Rw). Echter is het prijsverschil tussen 39 dB Rw en 48 dB Rw niet erg groot: minder dan 3% van de prijs. Vandaar dat wij hebben besloten om elke wand met minimaal 48 dB Rw te leveren. Lagere dB-waardes veranderen weinig aan de prijs en onze standaardwaarde zorgt ervoor dat uw paneelwand ook in de toekomst voldoende geluidsisolerend zal zijn als de ruimte anders wordt gebruikt. 

Bij waardes hoger dan 48 dB Rw gaat de prijs wel snel omhoog per gradatie. Vandaar dat dit optioneel is. Doorgaans is dit alleen noodzakelijk voor grote vergader- of conferentieruimtes of als er vertrouwelijke gesprekken moeten kunnen plaatsvinden. 

Montage door ervaren monteurs die kwaliteit leveren
Fabriek hanteert hoge kwaliteitseisen voor materiaal en opbouw

Plenumisolatie

De ruimte tussen het bouwkundig plafond (vaak van beton) en het systeemplafond wordt het ‘plenum’ genoemd. Deze ruimte boven de plafondrail van de mobiele wand moet ook worden geïsoleerd, anders kan geluid alsnog over de wand heen reizen. Dit wordt dan ‘overlangsgeluid’ of ‘overspraak’ genoemd. Door een geluidsisolerend drukschot te plaatsen wordt dit voorkomen. Ook hiervoor geldt dat hogere isolatiewaarden meer materiaal en montagetijd vereisen, wat dus ook terugkomt in de kosten. 

Onze ervaren monteurs zorgen direct voor de juiste uitsparingen in de isolatie voor kabels, leidingen en buizen. Het resultaat van geluidsisolerende panelen en plenumisolatie is dat een ruimte écht goed gescheiden wordt, zowel fysiek en visueel als qua geluid. 

Geïnteresseerd in de geluidsisolatie van mobiele wanden?
Dan bent u misschien ook wel geïnteresseerd in: 

Gratis | Vrijblijvend | Snel Offerte Aanvragen

Algemene prijsindicatie vóór invullen van contactgegevens
Offerteaanvraag verstuurd in slechts drie minuten
Binnen 48 uur een offerte op maat, mét tekening
Bij akkoord digitaal te ondertekenen

Bepaal isolatie, afwerking, parkering en meer. Stel uw ideale wand samen en vraag direct een prijs aan. Onze innovatieve calculator toont gaandeweg zelfs een prijsindicatie.