Skip to content

Prijzen

Elke ruimte is uniek, dus elke mobiele wand is uniek. De prijs voor een mobiele wand bestaat voornamelijk uit twee delen: de productie van de wand en de installatie van de wand. In beide delen is er veel variatie mogelijk, dus zelfs twee wanden van hetzelfde formaat kunnen uiteenlopende kosten hebben.

De Prijs van het Produceren

Het begint met de benodigde materialen om de mobiele wand te kunnen produceren. Het metalen frame, de geluidsisolerende beplating, rubbers, bevestigingsmateriaal en al het andere wat nodig is voor uw wand. In de fabriek is alles ingericht om zo effectief en efficiënt mogelijk elk paneel tot op de millimeter op maat te kunnen maken. 

Afmetingen en Isolatiewaarden

De voornaamste prijsbepaler is de afmeting van de wand. Die bepaalt natuurlijk hoeveel materiaal er nodig is en hoeveel tijd het kost om elk paneel te fabriceren. Isolatiewaarden bepalen ook veel. Hoe hoger de gewenste dB-waarde, hoe meer materiaal er nodig is om de gewenste waarde te bewerkstelligen. Dit geldt ook voor de plenumisolatie boven het (systeem)plafond. 

Fabriek hanteert hoge kwaliteitseisen voor materiaal en opbouw
Fabriek hanteert hoge kwaliteitseisen voor materiaal en opbouw

De Prijs van het Plaatsen

Wanneer de fabriek klaar is wordt het tijd om de wand te transporteren en te installeren. Onze monteurs komen langs om een rail aan het plafond te bevestigen. Bij een rechtstreekse montage aan het bouwkundig plafond wordt er een koof geplaatst waar de rail in verwerkt zit. In het geval van een systeemplafond moet er vaak ook extra isolatie boven de rail worden geplaatst. Dit zorgt ervoor dat geluid niet over de mobiele wand heen gaat. Wanneer de rail geplaatst is kunnen de panelen erin worden gezet. Deze worden afgesteld, getest en daarna is het alleen nog een kwestie van opruimen. 

Snelle Montage

Voor de meeste projecten geldt dat we in één dag klaar kunnen zijn. Wordt een wand langer dan zeven meter? Dan moeten we mogelijk toch nog een andere dag terugkomen. En soms is het wenselijk dat eerst de rail wordt gemonteerd en op een later moment pas de panelen. Dit gebeurt vaak bij projecten waarbij ook nog andere werkzaamheden zullen plaatsvinden, zoals een nieuwe vloer. 

Overige Kosten

Afhankelijk van de bouwkundige situatie komen er mogelijk nog een paar kostenposten bij om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de volgende situaties:

Montage niet op de begane grond, maar op een verdiepingsvloer? De individuele panelen kunnen gemakkelijk 120+kg per stuk wegen. Dan is verticaal transport nodig om de panelen op de juiste plek te krijgen. Dit kan al snel €750 – €1.000 zijn, afhankelijk van welk bedrijf u hiervoor inschakelt. 

Zit er ruimte tussen het bouwkundig plafond en uw systeemplafond (ofwel: het plenum)? Zo’n montage met afhanging maakt ook plenumisolatie noodzakelijk. Voor standaard dB-waardes (t/m 48 dB Rw) is er rekening te houden met minimaal €100 per strekkende meter. Voor hogere dB-waardes (51-57 dB Rw) is dit minstens €200 per strekkende meter. Voor meer info: plenumisolatie.nl

Montage door ervaren monteurs die kwaliteit leveren

Directe Prijsschatting

Vul een paar gegevens in van uw gewenste wand. Zie direct een prijsindicatie.

Geïnteresseerd in een complete offerte op maat? Vul dan de overige gegevens in en verstuur een offerteaanvraag. U ontvangt dan binnen 48 uur een offerte, compleet met technische tekening. 

Geïnteresseerd in prijzen van mobiele wanden?
Dan bent u misschien ook wel geïnteresseerd in: 

Gratis | Vrijblijvend | Snel Offerte Aanvragen

Algemene prijsindicatie vóór invullen van contactgegevens
Offerteaanvraag verstuurd in slechts drie minuten
Binnen 48 uur een offerte op maat, mét tekening
Bij akkoord digitaal te ondertekenen

Bepaal isolatie, afwerking, parkering en meer. Stel uw ideale wand samen en vraag direct een prijs aan. Onze innovatieve calculator toont gaandeweg zelfs een prijsindicatie.